Meziska dolina

NARAVOVARSTVENA OBMOČJA V OBČINI PREVALJE

0005 Osnovne informacije: ravne

Občina Prevalje razpolaga z naravnimi potenciali, ki na prvi pogled nimajo velike turistične vloge. Takšna predstava je lahko napačna. Ob pravilni skrbi in premišljenem načrtovanju se da tudi takšna območja še kako dobro vključiti v turistično ponudbo. Med takšna območja v občini Prevalje lahko prištejemo Dolga brda, travišče na Holmcu, Juševo močvirje, Počevov travnik, Gornikove lipe, Hermankovi lipi, Jugova lipa, Korošova lipa, Košakova lipa, Kresnikova lipa, Krvava peč, Malinekova lipa, Marinova lipa, Novakova lipa, Poljana, Rešešnikov hrast, Uršijev bor itd.

Našteto samo po sebi morda res ne skriva velikega turističnega potenciala na prvi pogled. Če pa jih vključimo ali združimo v tematske poti, ki obiskovalcem nudijo ostale možnosti preživljanja prostega časa, so lahko take naravne danosti neprecenljive v razvoju turizma.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..