Meziska dolina

Domov Športne prireditve

Športne prireditve

MARATON KRALJA MATJAŽA

maraton Osnovne informacije: ravne

V okviru Koroškega turističnega tedna v Črni na Koroškem so v letu 2011 organizirali že 30. maraton kralja Matjaža.

Vsi udeleženci tekov prejmejo spominsko majico in topel obrok. Najboljši po različnih kategorijah pa so še dodatno nagrajeni.

Preberi več ...

KUNDIJEV GORSKI TEK

kundi_tek Osnovne informacije: ravne

V mesecu septembru se v okviru jesenskih srečanj na Prevaljah, organizira tradicionalen Kundijev gorski tek.

Start tekaške proge je Pod gonjami (pri Čepelniku) cilj pa v Športnem parku Ugasle peči. Proga je dolga približno 10 kilometrov, višinske razlike pa je 270 metrov.

Leta 2010 so poleg Kundijevega gorskega teka uvedli še Kundijev lisičkin tek za najmlajše udeležence, katerega start in cilj je v Športnem parku Ugasle peči.

Vsi udeleženci tekmovanja prejmejo majico teka, najboljšim v kategorij pa podelijo tudi pokale.

KREJANOV MEMORIAL

krejan Osnovne informacije: ravne

V mesecu septembru se v okviru jesenskih srečanj na Prevaljah, v organizaciji Alpskega smučarskega kluba Fužinar, organizira Krejanov memorial - tekma v gorskem kolesarjenju.

DOLŽINA: 31 km
SKUPNO VZPONA: 650 m
Preberi več ...

GORSKI TEK NA NARAVSKE LEDINE

tek_na_Naravske_ledine Osnovne informacije: ravne

V okviru prireditve "Teden športa na Ravnah",  ki se odvija konec meseca maja in katerega glavni organizator je Zveza športnih društev Ravne, se že tradicionalno odvija tudi gorski tek na Naravske ledine.

Start je pri spomeniku Prežihovemu Vorancu na Preškem vrhu, cilj pa pri koči Planinskega društva Ravne na Koroškem (1072 m. n. v.). Dolžina proge je približno devet kilometrov, višinska razlika pa 600 metrov.

POKAL SPUST IVARČKO

pokal_spust_ivarcko Osnovne informacije: ravne

V organizaciji društva za šport in kulturo MTB Koroška,  se že tradicionalno odvija tekmovanje gorskih kolesarjev v spustu Ivarčko, ki šteje tudi za naslov državnih prvakov v spustu.

Tekmovalci in tekmovalke merijo moči v različnih kategorijah: amaterji, ženske, mladinci, U-15, U-17 ter v masters in moški elitni kategoriji, kjer pričakujejo tudi nastop vrhunskih gorskih kolesarjev.

Adrenalinski šport, kamor downhill zagotovo sodi, privablja veliko število gledalcev, ki si pridejo tekmovanje ogledat.

KOLESARSKI VZPON NA URŠLJO GORO

urslja_kolo Osnovne informacije: ravne

Kolesarski klub Ravne na Koroškem vsako leto v mesecu juniju organizira kolesarski vzpon na Uršljo goro z gorskimi kolesi. Kolesarska dirka šteje za državno prvenstvo in slovenski pokal.

ZIMSKI NOČNI POHODI

nocni_pohodi Osnovne informacije: ravne

Planinsko društvo Črna vsako leto na 1.1. organizira Novoletni pohod na Peco: od Matjaža do Matjaža.

V mesecu decembru pa pod okriljem MDO Koroških PD poteka tradicionalni pohod "Čez goro k očetu".

FIS TEKMOVANJA Črna

fiscrna Osnovne informacije: ravne

Vsako leto v mesecu februarju Smučarski klub Črna - TAB, na smučišču v Črni na Koroškem organizira FIS tekmovanje v slalomu. Tekmuje se po mednarodnih FIS pravilih.

MEDNARODNI TEK BORISA KERŠBAUMERJA

tekkersenbauer Osnovne informacije: ravne

Tek Borisa Keršbaumerja je tradicionalni mednarodni tek in je najstarejša prireditev v Občini Mežica. Na 10,5 km dolgi progi se, zadnjo soboto v mesecu septembru, odvija Štajersko - koroški pokal Slovenije

Tek Borisa Keršbaumerja je namenjen vsem generacijam, tako starim kot tudi mladim. Eni tečejo za rezultate in uspehe, drugi za zdravje in rekreacijo, vsi pa so ponosni in zadovoljni, saj jih druži prijateljstvo in ljubezen do teka.

Povezava

Preberi več ...

RAVENSKO KOLESARJENJE

ravensko_Kolesarjenje Osnovne informacije: ravne

V okviru sklopa prireditev »Teden športa na Ravnah na Koroškem«, ki običajno poteka konec meseca maja ali v prvi polovici meseca junija vsako leto, Kolesarski klub Ravne na Koroškem organizira Ravensko kolesarjenje.

Kolesarji se zberejo pred Gimnazijo Ravne na Koroškem. Mlajši se s svojimi starši odpravijo na krajšo progo, do Prežihovine in nazaj (dolžina približno 8km). Tura je vodena in nezahtevna.

Dolžina daljše proge pa znaša 29 km in poteka v okolici Raven ter v podnožju Uršlje gore - Podgore. Trasa je na pomembnejših križiščih označena s smerokazi.

Vsak udeleženec prejme na cilju topel obrok.

POHOD "ČEZ GORO K OČETU"

cez_goro Osnovne informacije: ravne

Planinsko društvo Ravne na Koroškem vsako letu v drugi polovici meseca decembra organizira nočni pohod »Čez goro k očetu«.  Pohodniki se zberejo na Ravnah na Koroškem, od koder se z avtobusi odpeljejo do Koprivne v občini Črna na Koroškem. Od tam pot nadaljujejo peš, najprej do kmetije Kumer in nato prečkajo mejo na prehodu Luže. Pot jih vodi naprej do kmetije Čemer, kjer pohodnike s kulturnim programom in pogostitvijo pričakajo zamejci z avstrijske Koroške. Pot se zaključi pri Raztočniku, kakšnih osem kilometrov pred Železno Kaplo. Tam pohodnike ponovno poberejo avtobusi, s katerimi se vrnejo na Ravne na Koroškem. Za varnost pohodnikov poleg pohodnikov samih skrbijo gorski reševalci in vodniki iz planinskih društev, ki skupine planincev pripeljejo na pohod.

Preberi več ...

MEDNARODNI PLAVALNI MITING ZA POKAL BOBERČEK

bober Osnovne informacije: ravne

Plavalni klub Fužinar vsako leto konec meseca junija organizira plavalni miting za »Pokal boberček«. Na olimpijskem bazenu na Ravnah na Koroškem,  kamor povabijo vse domače plavalne klube in tudi plavalne klube iz tujine, poteka tekmovanje za dečke in deklice (omejeno po starosti) na 50 in 100- metrskih progah v vseh štirih disciplinah ter na 200 in 400 m mešano. Prvi trije tekmovalci v vsaki disciplini (iz vsake kategorije) prejmejo medalje in praktične nagrade. Na koncu tekmovanja je še zanimiva disciplina 8 x 50 m mešano, kjer za vsako ekipo nastopi po en plavalec iz vsake starostne kategorije. Tekmovalke in tekmovalci iz vsake kategorije, ki imajo najboljši seštevek štirih rezultatov 50 in 100 metrskih disciplin, prejmejo pokal »Boberček«. Zmagovalna štafeta v disciplini 8 x 50 metrov mešano pa prejme prehodni pokal, ki ga je dožna braniti na mitingu naslednje leto.

FIS TEKMOVANJA Ravne

fis Osnovne informacije: ravne

Vsako leto v mesecu februarju Alpski smučarski klub Fužinar, na smučišču Poseka - Ravne na Koroškem  organizira FIS tekmovanje v slalomu. Tekmuje se po mednarodnih FIS pravilih.

SILVESTRSKI TEK NA JAVORNIKU

Silvestrski_tek_Javornik Osnovne informacije: ravne

Četrtna skupnost Javornik - Šance na zadnji dan leta organizira tradicionalni Silvestrski tek, na progi dolžine 1150 metrov, okoli naselja Javornik. Tekmovanje je namenjeno predvsem rekreativnim tekačem in tekačicam, vselej pa se ga udeleži tudi peščica aktivnih atletov in atletinj. Tekmuje se v dveh kategorijah: moški in ženske posebej. Običajno posebej izpeljejo še tek za otroke do desetega leta starosti, ki se na progo dolžine 300 metrov podajo eno uro pred odraslimi.
Organizatorji za vse udeležence pripravijo praktična darila, ki jih prejmejo po obeh končanih tekih. Najboljše tri tekače in tekačice še posebej nagradijo s pokali.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..