Meziska dolina

Domov Tematske poti CESTA MOŠTA

CESTA MOŠTA

cestamosta Osnovne informacije: ravne

Cesta mošta poteka na območju naselij Tolsti Vrh, Strojna, Zelenbreg, Šentanel, Jamnica in Suhi Vrh. Turistična trasa vodi po kmetijah, kjer je mogoče preizkusiti koroški mošt (sadno vino). Omenjena pijača je zaščitni znak koroških domačij - le redke so kmetije, ki ga ne pridelujejo za lastne potrebe. Dostop do moštne ceste je možen iz treh smeri: Ravne, Prevalje, Štopar pri Prevaljah.

Pot je v celotni dolžini speljana po lokalnih gozdnih cestah in v večini poteka v senci gozdov, zato je še posebej primerna za gorske kolesarje in pohodnike.

Kulturno zgodovinske in naravne zanimivosti, ob katerih se lahko ustavljate, so: Janeževa domačija, Smodinova kovačija, Kmečki muzej Dvornik, Brusnikova bajta...

Cesta mošta predstavlja tematsko turistično ponudbo, ki poteka na krožni trasi v skupni dolžini 37 km ter se dviga in spušča od dolinskih 400 do 1055 metrov nadmorske višine na Strojni. Na to osnovno traso se navezujejo še tri prečne lokalne gozdne ceste, ki tako tvorijo štiri krajše krožne variante.

INFO:
TIC - Ravne
Trg Svobode 21
2390 Ravne na Koroškem

Tel.: +386 2 82 21 219
Fax.: +386 2 82 21 219
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Ostale vsebine iz te občine:

Filter - Tematske poti

Prikaži samo iz občine - tematske poti

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..