Meziska dolina

Domov Tematske poti MALGAJEVA POT

MALGAJEVA POT

malgajev Osnovne informacije: ravne

Malgajeva pot se začne pri Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem in se vije po Malgajevi ulici do mostu čez reko Mežo. Tu prečka magistralno cesto Ravne na Koroškem – Dravograd, nadaljuje skozi železniški podhod in nato takoj zavije desno po stopnicah navzgor. Pot se tu priključi markirani planinski poti, ki se vije proti Šteharskemu vrhu.

Nadaljuje se 20 m po cesti in nato zavije levo po kolovozu navzgor. Pot  se nadaljuje mimo kmetije na makadamsko cesto. Tu se planinska pot odcepi na Šteharski vrh, Malgajeva pot pa zavije desno po cesti do kmetije Spodnji Lečnik. Približno 20 m pred tablo kmetije Spodnji Lečnik se pot pri smerokazu spusti desno čez travnik po lepem kolovozu in nadaljuje mimo naselja ter skozi železniški podhod do Malgajevega spomenika. Pot zavije desno po gozdni cesti proti naselju Javornik in se zaključi, kjer se je začela, v Trgu na Ravnah na Koroškem.

Zemljevid

INFO:
Koroško domoljubno društvo Franjo Malgaj
Prežihova ulica 7
2390 Ravne na Koroškem

Filter - Tematske poti

Prikaži samo iz občine - tematske poti

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..