Meziska dolina

Domov Tematske poti ZELENA POT TEBER

ZELENA POT TEBER

teber Osnovne informacije: ravne

Pot je speljana po gozdnati krajini, ki je danes ponovno zelena, nekdaj pa so industrijski plini močno poškodovali gozdove. Nastala je na pobudo učencev in učiteljev Osnovne šole Črna na Koroškem in gozdarjev Zavoda za gozdove, Krajevne enote Črna na Koroškem. Speljana je po pobočju Tebra za osnovno šolo.

 

Z nje spoznavamo koroško krajino od Črne na Koroškem čez grebene Rezmana, Orožije vse tja do vrhov Pece, Olševe, Smrekovca in Raduhe. Porasla je z bogatimi gozdovi in prepredena z redkimi slikovitimi zaokroženimi kmetijami celki. Pot ima predvsem naravovarstveno in osveščevalno vlogo, poudarek je na varstvu našega življenjskega prostora – gozdnega in negozdnega.

Pričetek poti je za hotelom Krnes, speljana je do Matvozovega  travnika. Pot je krožna, označena s tablami in kratkimi opisi, ki podajo osnovna znanja o okolju in gozdnem prostoru. Pot je dolga 800 metrov, na njej se nahaja devet postaj. Oznaka poti je močerad.

Filter - Tematske poti

Prikaži samo iz občine - tematske poti

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..