Meziska dolina

KOROŠKI POKRAJINSKI MUZEJ - ENOTA RAVNE NA KOROŠKEM

0004 Osnovne informacije: ravne

Koroški muzej Ravne na Koroškem so ustanovili leta 1953 z namenom, da varuje kulturno dediščino Mežiške, Mislinjske in zgornje Dravske doline. Dr. Franjo Baš, dr. Bogo Teply, dr. Franc Sušnik, Avgust Kuhar, Maks Dolinšek, Gregor Klančnik, Franc Fale in mnogi drugi so zasnovali stalne muzejske zbirk in postavil temelje razvoju muzejske dejavnosti na Koroškem.

Stalna muzejska postavitev z več zbirkami, ki kažejo gospodarski razvoj Mežiške, Dravske in Mislinjske doline so danes postavljene v ambient renesančnega gradu iz 16. stoletja. Stalne zbirke Koroškega muzeja obsegajo: železarsko, rudarsko, gozdarsko in lesarsko zbirko, etnološko zbirko, lapidarij, muzej na prostem in likovno zbirko Forma vive. Na območju opuščene proizvodnje Železarne Ravne nastaja muzej tehniške dediščine Koroške.

Domača stran

INFO:
Koroški muzej
Na gradu 2
2390 Ravne na koroškem

Tel.: +386 2 870 64 61
Tel.: +386 2 870 64 62
Fax.: +386 2 870 64 61

delovni čas:
ponedeljek in nedelja ZAPRTO
tor. - pet.   od 9. do 16. ure
sobota       od 9. do 13. ure

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji uporabe piškotov na vašem računalniku! Pogoje o uporabi piškotkov si lahko preberete na tej povezavi..